27.10.2017, Miroslav Fuks

Dokáže Vysočina přivézt bodový zisk z Mladé Boleslavi?

Dokáže Vysočina přivézt bodový zisk z Mladé Boleslavi?Fotbalisté FC Vysočina potřebují ukončit už tři zápasy trvající sérii bez bodového zisku a zároveň dosáhnout na první plusové body z venkovního hřiště v této sezóně. Úkol je to o to složitější, že je čeká těžký duel na půdě tradičně velmi silné Mladé Boleslavi. Duel 12. kola HET ligy je na programu v neděli 29. října od 15:00 hodin.

 

Mladá Boleslav zatím nepotvrzuje očekávanou nálepku aspiranta pohárových příček. Do ligy vstoupila překvapivou domácí porážkou s Olomoucí a od té doby se ztěžka prokousávala do vyšších pater tabulky. Po jedenácti odehraných duelech se usadila na 11. příčce tabulky s totožným počtem bodů. Doma zatím dokázala porazit jen Brno a venku uspěla na půdě Slovácka a Zlína. Právě výsledek z posledního kola na zlínské Letné, kde Bolka zvítězila vysoko 1:5, je však velkým varováním pro Jihlavu a signálem, že se tým kouče Dušana Uhrina dostává do herní pohody.

Jak vnímá aktuální formu Mladé Boleslavi asistent trenéra Michal Zach? Kde vidí silné stránky nadcházejícího soupeře Vysočiny? „Mladá Boleslav dlouhodobě náleží mezi silné týmy a přední celky tabulky. Vzhledem ke kvalitě kádru, který v Boleslavi disponují, bylo možné očekávat, že tento mančaft půjde výsledkově i herně nahoru. Zdá se, že našli optimální složení týmu, což se projevila zejména při posledním utkání ve Zlíně. Výkon našeho nedělního protivníka se opírá o zkušené fotbalisty, jakými jsou středopolaři Rada a Matějovský či levý bek Fleišman. V dobré formě se nacházejí ofenzivní hráči Mebrahtu a Přikryl.“

Nakolik se výkon týmu v pohárovém měření proti Slavii promítne do složení sestavy? „Důležité bude, s jakým zdravotním stavem hráčů se budeme před utkáním potýkat. S výkonem hlavně v první půli pohárového utkání každopádně můžeme být spokojeni. Hráči, kteří v základní sestavě dostali po delší době příležitost, ukázali, že s nimi můžeme počítat. Právě výkon v první pětačtyřiceti minutovce proti Slavii by pro nás měl být inspirací i pro duel v Mladé Boleslavi. Chceme být kompaktní a bezchybní v defenzívě a snažit se využít každé možnosti a chyby soupeře k útoku a zakončení,“ uvedl asistent kouče Ivana Kopeckého.

Marodka FCV se bohužel zase trochu rozšířila. S kterými fotbalisty v neděli nemůžete počítat? „Po utkání s Bohemians nám vypadl Mišůn. V dalších dnech měli úlevy i Rosa a Zoubele, s nimiž pracujeme individuálně a věříme, že do neděle budou k dispozici,“ uzavřel svůj komentář Michal Zach.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Mladé Boleslavi: 18 utkání   5 – 4 – 9   16 : 32

Poslední vzájemné utkání: 7.5.2017 - Vysočina v Mladé Boleslavi podala nejlepší jarní výkon na půdě soupeře. V 19. minutě se díky lehké teči Marina Popoviće ujala vedení, o které však poměrně brzy přišla a půle tak skončila nerozhodně. Ve druhém dějství byli hosté lepším týmem, ovšem řadu šancí nedokázali proměnit. Naopak domácí po krásně trefě Mareše šli do vedení a v závěru dal výsledku 3:1 (1:1) konečnou podobu Přikryl.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Ikaunieks, 2 - Fulnek, 1 – Dvořák, Klíma, Tlustý.
Žluté karty: 3 – Krejčí, 2 – Rakovan, Rosa, Zoubele, Hronek, Nový, 1 – Popović, Fulnek, Vaculík, Dvořák, Keresteš, Štěpánek, Klíma, Daníček, Marcin.
Absence: Nerad, Mišůn a Štěpánek (zranění)

FK Mladá Boleslav

Trenér: Dušan Uhrin ml.
Střelci: 5 – Mebrahtu, 2 – Chaluš, Přikryl, 1 – Matějovský, Mingazov, Chramosta, Komličenko, Magera.
Sestava v posledním utkání: Agajev - Pauschek, Chaluš, Stronati (85. Magera), Fleišman - Hubínek, Rada - Přikryl, Matějovský (90.+2 Chramosta), Fabián (90.+1 Mingazov)- Mebrahtu.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu