15.05.2020, Miroslav Fuks

Radim Kučera: Dnes jsme tahali za kratší konec provazu

Radim Kučera: Dnes jsme tahali za kratší konec provazuČtyři jarní přípravné zápasy druholigového FC Vysočina s prvoligovými soupeři přinesly vskutku nelichotivou bilanci – zisk 0 bodů a celkové skóre 3:17. Po dvojzápase s Bohemians jsme si nejen na toto téma povídali s jihlavským koučem Radimem Kučerou.

 

Jak vyznívá porovnání dnešních duelů s úterními zápasy na Spartě?
Řekl bych, že na Spartě jsme hráli lépe. Hlavně v prvním duelu, kdy jsme měli více šancí. Dnes Bohemka nasadila dvě velmi kompaktní a vyrovnané jedenáctky, na jejích hráčích byla znát kvalita a vyhranost. Pro nás to byla fotbalová škola, kdy jsme tahali za kratší konec provazu. Možná by ale výsledek prvního utkání byl jiný, kdyby Koubek proměnil svoji úvodní velkou příležitost. Místo toho skóroval soupeř, kterému poté narostlo sebevědomí. V ofenzívě jsme si nevytvořili tolik šancí, jako proti Spartě. Na druhou stranu jsme v defenzívě dělali chyby, které soupeř trestal. Svoji roli samozřejmě hraje fakt, že hráče točíme ve dvou jedenáctkách. Vzadu chybí sehranost, automatismy a vliv má i fakt, že zkoušíme různé herní systémy.

Udělali jste si obrázek o aktuální formě hráčů a šíři kádru?
Musím říci, že některými výkony jsem zklamaný. Mysleli jsme si, že disponujeme kvalitním a dostatečně širokým kádrem, ovšem tyto duely ukázaly, že kádry prvoligovým mužstev jsou jinde. My jsme schopní dát dohromady možná jednu kvalitní jedenáctku, prvoligový soupeř však dvě. Ten rozdíl se v dvojzápase musí projevit. Přesto si myslím, že jsme se o příznivější výsledek měli více poprat. Měla být vidět větší zarputilost a naštvanost z inkasovaných gólů.

Odehrané zápasy byly dvojnásob cenné pro mladé hráče...
To rozhodně. Mnozí měli doposud zkušenosti hlavně s MSFL či Divizí. První ligové starty teprve sbírají, což se logicky na hřišti ukazuje.

Nebylo chybou vstoupit do přípravy těžkými duely s prvoligovými týmy?
Rozhodně ne. Takové soupeře jsme volili cíleně s ohledem na obnovený vstup do jara, kdy nás čeká srovnatelně těžký soupeř v podobě Dukly Praha, která je loňským účastníkem nejvyšší soutěže a má ambice na postup. V tomto týdnu jsme dostali za uši a já doufám, že na Julisce budeme díky tomu ostražitější.

Dnes poprvé naskočili Ritter a Klobása, naopak scházeli Rezek a Fortelný...
Oba hráči mají drobné šrámy, tudíž jsme se je rozhodli šetřit. Naopak se po lehkých zraněních vrátili právě Klobása a Ritter, za což jsem určitě rád. Samozřejmě bych si moc přál, aby se nám v nadcházejících týdnech zranění co nejvíce vyhýbala.

Výjimečnou jarní přípravu završíte dalším těžkým duelem v Praze – na Slavii...
Hráčům jsme v tomto týdnu chtěli zajistit co nejvíce co nejvíc minut, aby si před mistráky zvykli si na zápasovou zátěž. Chtěli jsme jich po karanténě vidět co nejvíce, protože pro náročné dohrání sezóny rozhodně budeme potřebovat co největší šíři kádru. V Edenu to pro oba týmy to bude klasická generálka na ligu, kdy se bude porce minut vybraných hráčů lišit. A někteří se možná budou s ohledem na svoji současnou formu divit, že na startu ligy nebudou figurovat v základní sestavě.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu