07.04.2018, Miroslav Fuks

Vysočina i v oslabení vydřela bod v Olomouci!

Vysočina i v oslabení vydřela bod v Olomouci!Vysočina navázala na svůj výborný vstup do jara a po velmi dobrém výkonu zcela po zásluze odváží bod z půdy o evropské poháry bojující Sigmy Olomouc! Remíza 1:1 je o to cennější, že Jihlava nastoupila oslabena o čtyři stabilní hráče a od 55. minuty musela po přísném vyloučení Mary čelit početní převaze domácích! Cenný bod přinesla přesná hlavička Pavla Dvořáka z 67. minuty!

 
OlomoucOlomouc
23.kolo, sobota 7.4.2018, 17:00
1:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 42. Plšek – 67. Dvořák
ŽK: 38. Jemelka – 39. Mara, 89. Rakovan
ČK: 55. Mara
Rozhodčí: Houdek – Kříž, Kubr
Diváci: 3471
Olomouc: Buchta - Sladký (71. Moulis), Radaković, Jemelka, Hála - Kalvach - Zahradníček, Houska (74. Texl), Plšek, Falta - Řezníček. Náhradníci: Reichl – Surzyn, Yunis, Polom, Vepřek.
FC Vysočina: Rakovan – Vaculík (65. Klíma), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin, Mara - Nový, Dvořák, Popović (77. Keresteš) – Fulnek (89. Opluštil). Náhradníci: Valeš – Daníček, Holík, Nerad.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík sáhl hned ke čtyřem změnám oproti duelu s Ostravou, když místo Buchty, Holíka, Urblíka a Klímy nastoupili Nový, Štěpánek, Mara a Popović.

Přes kombinovanou sestavu, při níž na hrotu překvapivě operoval Fulnek, se Vysočina v první půli prezentovala slušným výkonem. Eliminovala kombinaci Sigmy a sama dokázala hrozit z brejků či standardek. A měla i první šanci, když v 7. minutě ze střední vzdálenosti napřáhl Dvořák a jen těsně minul branku plachtícího Buchty. Na druhé straně si v 17. minutě připsal fantastický zákrok Rakovan, když Radakovič hlavičkou míč trkl přímo do prostoru mezi třemi tyčemi. Slovenský brankář však míč vytáhl konečky prstů mimo branku. V 33. minutě se k velkému sólu nadechl Mara a byl zastaven blokem olomouckých hráčů tak, že penaltě by se nikdo divit nemohl. Chvíli poté se do odraženého míče po rohovém kopu parádně opřel Levin, ale trefil jen hradbu těl. Z podobné parkety pálil po rohu i Fulnek, ale rána mu sedla výrazně hůře. Ve 41. minutě znovu nebezpečně hlavičkoval Radaković, ale přestřelil. O minutu později šli domácí do vedení. Střelu Zahradníčka zastavila tyč, ovšem od ní se odrazila k Plškovi, jenž už měl snadnou práci otevřít skóre – 1:0.

Hosté do druhého dějství vyběhli aktivně. V 52. minutě měl velkou šanci po centru Popoviće a sklepnutí Nového Fulnek. Uvnitř vápna však trefil jen obránce Sigmy. Z následného rohu nebezpečně hlavičkoval Dvořák, ale branku minul. A z následného rohu přesně nemířil ani hlavičkující Štěpánek. Nadějný vstup FCV do druhé půle zmrazila 55. minuta, kdy sudí udělil druhou a velmi přísnou žlutou kartu Marovi, jenž musel těžce, s neskrývaným smutkem a slzami v očích ze hřiště... Po hodině hry se ve vápně uvolnil Zahradníček, ale zadní tyč těsně minul. Vysočina po celý zápas kopala nebezpečné standardky a v 67. minutě se po rohu dočkala zaslouženého vyrovnání! Na Nového centr si vyskočil Dvořák a trefil se hlavou přesně k tyči – 1:1! V 75. minutě se o podobný kousek pokusil Jemelka, ale hlavou po rohu přestřelil. V 83. minutě mohl znovu skórovat Plšek, ale z penalty, kam se k němu dostal odražený míč, o metr minul pravou tyč Rakovanovy branky. Sigma měla v závěru územní převahu a několik nebezpečných nákopů do vápna, ale na vytouženou branku nedosáhla. Neujal se ani akrobatický pokus Hály v 89. minutě. Na Vysočinu tak putoval cenný a zasloužený bod!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 0:1
23.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu