FC VysočinaFC Vysočina
11.kolo, neděle 8.10.2000, 16:00
1:0
(1:0)
VítkoviceVítkovice
 
Žluté karty: Prchlý, Macík – Klimeš, Kostřiba, M. Poštulka, Tchuř, Č.K.: 70. Kubík, Rozhodčí: Hlaváč
Diváci: 1650
FC Vysočina: Bartoš –– Macík - Prchlý (57. Kadlec), Slavík – Hekerle, Ryška, Večeřa, Nečas, Kaplan (86. Zimčík) – Drulák (75. Malínek), Hošťálek.
Vítkovice: Kafka – Klimeš – Vojáček (54. Krajíček), Jovanovič, Kostřiba (79. Polonyi) – Mooc, Kubík, Langer, Tchuř (63. Němec) – Hupka, M. Poštulka.
 

Komentář

Jihlavané chtěli potvrdit výhru z Prostějova a když hned ve 2. minutě Nečasův rohový kop přistál na břevně vítkovické branky, zdálo se, že se to podaří bez nesnází. Navíc v 6. minutě vybídl Nečas ke střele z voleje Ryšku, ten ale zamířil nad branku. Hosté přijeli do Jihlavy spíše bránit, po sérii nevydařených zápasů totiž potřebovali nutně bodovat. Jenomže aktivita byla na kopačkách domácích, kteří mohli jít v 8. minutě do vedení po dalším Nečasově rohovém kopu. Tentokrát míč u levé tyče přizvedl Večeřa a na druhé straně brány skluzem zakončoval Kaplan, který míč bohužel ideálně netrefil. Vše si domácí vynahradili o devět minut později, kdy Kafka prsty jen "olízl" Nečasovu křižnou střelu napříč pokutovým územím. K levé tyči totiž stačil včas dorazit Hošťálek a do prázdné brány usměrnil míč do sítě ­ 1:0.

Také další minuty zápasu patřily domácím. Nejprve Kafka chytil Drulákův pokus z voleje, ve 31. minutě pro změnu Hošťálkovi chyběly dva kroky k tomu, aby dorazil do sítě Nečasovu střelu. Teprve v posledních deseti minutách přece jen hosté opticky vyrovnali hru, jejich veškeré pokusy o protiútoky však končily na hranici jihlavského pokutového území. Naopak domácí územního tlaku Vítkovic využívali k nebezpečným brejkům, při kterých však v nadějných situacích chyběla finální přihrávka.

Druhý poločas zahájili aktivněji hosté, ovšem stále nedokázali najít recept na jihlavskou obrannou hráz. A protože ani domácí se nijak nehnali do útoku, hra upadla spíše do průměru a jakoby tak zapadla do šedého a pošmourného počasí. Zlom v utkání přinesla až 68. minuta, kdy charismatický rozhodčí Pavlín Jirků po druhém ošklivém faulu vyloučil hostujícího Kubíka.

V přesilovce měla navrch Jihlava, která mohla pojistit vedení, jenomže před Hošťálkem uklidili obránci míč do zámezí, Ryška v 86. minutě z malého vápna trefil jen brankáře a Malínkovu nedůraznou střelu ve chvíli, kdy byl hráč sám před bránou, srazil na roh vracející se obránce. V poslední minutě ještě Kafka na brankové čáře vyrazil střelu Večeři a festival zahozených šancí uzavřel po Hošťálkově uvolnění Nečas, jehož hlavičku gólman Vítkovic odvrátil na roh.

 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Vítkovice | 1:0
26.kolo | Vítkovice - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu