26.10.2018, Miroslav Fuks

V nastaveném čase vystřelil tři body Lukáš Zoubele

V nastaveném čase vystřelil tři body Lukáš ZoubeleFotbalová Vysočina znovu vydřela body v závěru utkání! Proti velmi dobře hrajícímu Prostějovu přežila několik šancí soupeře, sama neproměnila řadu příležitostí a v páté minutě nastaveného času se dočkala gólové euforie! Standardka propadla k volnému Lukáši Zoubelemu a ten vstřelil jedinou branku utkání! Jihlava tak udržela první příčku tabulky, když má po 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na svém kontě už 29 bodů!

 
FC VysočinaFC Vysočina
13.kolo, pátek 26.10.2018, 18:00
1:0
(0:0)
ProstějovProstějov
 
Gól: 90+5. Zoubele.
ŽK: 40. Klíma (JIH), 90. Šlein – 40. Janíček, 90+4. Slaninka, 90+5. Schuster.
Rozhodčí: Severýn – Fišer, Dresler.
Diváci: 1349
FC Vysočina: Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler – Levin (85. Šlein), Machuča – Javůrek (77. Turyna), Zoubele, Novotný – Klíma (65. Šefčík). Náhradníci: Vejmola – Vedral, Vaculík, Hykel.
Prostějov: Bréda – Slaninka, Janíček, Schuster, Machynek – Polák – Koudelka (88. Kovařík), Žikol (80. Fládr), Pernackyj (74. Pančochář), Hapal – Kroupa.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání na Žižkově sáhl k jedné změně, když v ofenzívě místo Šefčíka nastoupil uzdravený Klíma.

V 5. minutě našel Preislerův přetažený centr ve vápně Fulneka, který však ze svého stříleného centru vytěžil jen roh. Ve 23. minutě si na Javůrkův roh vyskočil Štěpánek, ale jeho tečovaný pokus skončil jen na dalším rohu. O chvilku později byl za vápnem faulován Novotný, k přímému kopu se postavil Levin, ale branku z nadějné pozice o metr přestřelil. Ve 41. minutě Zoubele posunul míč na Klímu, jenž uvnitř vápna střílel akrobaticky a bez šance vážněji ohrozit Brédu. Největší příležitost úvodní pětačtyřicetiminutovky se tak zrodila v jejím závěru. Po akci na pravém křídle se balón odrazil na penaltu ke zcela volnému Preislerovi, jenž se unáhlil a z první pálil dva metry vedle branky.

První šanci druhého dějství měl Preisler, ale jeho zakončení bylo zblokováno a poté míč ze vzduchu sebral Bréda. Další minuty náležely hostujícímu celku, když v 55. minutě se Kroupa ocitl sám před Vízkem, který jej však skvěle vychytal a následný druhý pokus vyrazil na roh. Aby toho nebylo dost, tak v 57. minutě se v nadějné pozici ocitl Hapal, ale vysoko přestřelil. Podobně se o dvě minuty později vedlo i Žikolovi. V 64. minutě Fulnek potáhl rychlý kontr, jeho centr zprava si na hranici vápna našel Levin, uvolnil se ke střele, ale branku minul. V 67. minutě velkou šanci Machynek, když napálil odražený míč po rohovém kopu a těsně minul pravou tyč Vízkovy branky. Další brejk hostujícího celku, který nabízelo jihlavské útočení do zabezpečené prostějovské obrany, v 75. minutě zakončil střelou na první tyč Hapal. Vízek byl na místě včas. V 77. minutě se Šefčíkův centr zprava dostal od Preislera k Zoubelemu, jenž technickou střelou donutil Brédu k zákroku a vytěsnění míče nad břevno. Domácí obrana však neměla svůj den, což  dokumentovala 78. minuta, kdy Vízek na poslední chvíli dokázal skvěle vyběhnout proti Koudelkovi, kterému šanci po brejku nabídl Slaninka. Domácím zatrnulo i o minutu později, kdy se do vápna uvolnil Žikol a z ideální pozice pálil vedle levé tyč. V 84. minutě hodně nebezpečně centrovali z pravého křídla Zoubele a po něm i Fulnek, ale své spoluhráče nenalezli a zákrok na Turynu penaltou oceněn nebyl. V 90. minutě krásně za vápnem napřáhl velezkušený Kroupa a jen těsně přestřelil. V nastaveném čase se do vápna hezky uvolnil Šefčík, našel Zoubeleho, ale ten z první výrazně minul. Pro zkušeného záložníka Jihlavy to naštěstí nebyla poslední šance utkání. Vysočině se vyplatila snaha a trpělivost a v 5. minutě nastaveného času skórovala! Standardní situace Šefčíka po hlavičkových soubojích propadla ke Štěpánkovi, ten se uvolnil do střely a jeho tečovaný pokus se odrazil na malé vápno k volnému Zoubelemu, který mezi nohama prostřelil Brédu – 1:0!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 1:0
27.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu