TřinecTřinec
28.kolo, sobota 26.5.2001, 16:30
0:2
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 70. Veselý, 82. Štverka vlastní Žluté karty: Šustr, Rozhodčí: Kafka
Diváci: 150
Třinec: Krása – Štverka – Topiarz, M. Černý – Duda, Vybíral (73. Mitas), Grussmann, J. Černý, Víšek – Janoviak (69. Sztefek), Kluz.
FC Vysočina: Bartoš - Macík – Kadlec, Slavík – Bratršovský (46. Sláma), Ryška, Koníř (62. Veselý), Šustr, Hekerle – Kaplan, Šebek (56. Vaculík).
 

Komentář

Fotbalisté FC Vysočina Jihlava prodloužili vítězstvím na hřišti sestupujícího Třince sérii utkání bez porážky na šest.

Třinec se od úvodních minut zápasu soustředil na pečlivou defenzívu a o poznání aktivnější hosté si vytvořili územní převahu. "První poločas byl v naší režii, ale domácí ještě nebyli smířeni s prohrou a snažili se vzdorovat. Hráli zezadu a vyráželi do rychlých protiútoků," prozradil asistent trenéra Jihlavy Josef Kolečko. "Dvakrát nebezpečně zahrozili a po zaváhání Macíka šel jeden z jejich hráčů dokonce sám na brankáře." Ani Jihlavští se nedokázali střelecky prosadit, a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu. "V první půli jsme měli asi čtyři nebo pět vyložených šancí. Nejblíže k prvnímu gólu byl Šustr, ale z bezprostřední blízkosti nastřelil jen tyč," uvedl Kolečko.

Po přestávce už začaly domácím fotbalistům očividně docházet síly. "Vytvořili jsme si výrazný tlak a připravovali si jednu šanci za druhou," poznamenal asistent trenéra FC Vysočina. Prvního gólu se hosté dočkali v sedmdesáté minutě po odvážném průniku Veselého. "Pěkně obešel protihráče a z hranice šestnáctky obstřelil brankáře," popsal rozhodující okamžik zápasu Kolečko. Osm minut před závěrečným hvizdem pak Třinec inkasoval podruhé. "Sláma odcentroval a domácí Štverka si srazil míč do brány," přidal podrobnosti jihlavský asistent. "Potom už to bylo jednoznačné - domácí definitivně kapitulovali a nebylo co řešit." Sobotní utkání na severu Moravy nabídlo atypický obrázek: domácí Třinec jen bránil a Jihlava se musela vyrovnat s nesnadnou rolí tvůrce hry. "Hráči soupeře už byli smířeni se skutečností, že sestoupí. Navíc je deprimovalo doslova komorní prostředí zápasu. Když hrají a vědí, že za nimi nikdo nestojí, nikdo jim nezatleská, je to stresující," řekl Kolečko. Sestupová jistota domácího týmu tak Jihlavě její pozici do značné míry usnadnila.

 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Třinec | 1:0
28.kolo | Třinec - FC Vysočina | 0:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu