FC VysočinaFC Vysočina
12.kolo, neděle 21.10.2001, 15:30
1:1
(1:0)
PardubicePardubice
 
Branky: 11. Hošťálek – 78. Gruber Žluté karty: Šebek – Raba, Třasák, Kaciáň Rozhodčí: Hlaváč
Diváci: 1250
FC Vysočina: Bartoš - Hekerle – Kaplan (87. Koníř), Večeřa, Slavík - Sláma, Ryška, Kufa, Vaculík (34. Kadlec) - Šebek (74. Veselý), Hošťálek. Trenér Miloslav Machálek.
Pardubice: Raba – David, Vrba, Nohavica, Třasák – Bosák (90. Adam), Pavlík, Valta, Kaciáň – Gruber, Průcha (70. Kotalík). Trenér Martin Pulpit.
 

Komentář

V sychravém podzimním odpoledni si do hlediště našlo cestu “jen” 1250 diváků, kteří však rozhodně nelitovali. Viděli kvalitní druholigový zápas, ve kterém naši fotbalisté měli v celku Pardubic více než rovnocenného protivníka, který nepřijel betonovat, nýbrž hrát fotbal.

V základní sestavě našeho celku chyběl obránce Michal Kadlec, který si již delší dobu stěžuje na zánět v achilovce a proto ho trenér Machálek raději šetřil. Ofenzivní nebezpečí hráčů z města perníku však bylo natolik velké, že musel již v 34. minutě nastoupit a vystřídat Vaculíka. Na post libera se po menším operačním zákroku (právě zánět achilovky…) vrátil zkušený Ladislav Hekerle.

Dva rozhodující momenty druholigového souboje od sebe dělilo jen pár sekund. Zatímco domácí útočník Hošťálek svoji vyloženou šanci v 78. minutě promarnil, na druhé straně se po rychlém protiútoku a pohotové střele radoval z vyrovnání na 1:1 pardubický Gruber. Do první šance zápasu se dostali hosté a po hlavičce Grubera musel vykopávat míč z brankové čáry Hekerle. Domácí se však dostali do vedení v 11. minutě zásluhou Hošťálka, který po zaváhání soupeřovy obrany přehodil vybíhajícího Rabu. "Jinak jsme v prvním poločase podali velmi dobrý výkon a nepustili soupeře do další šance. Naopak jsme sami mohli jít dvěma nebo třemi góly do vedení," poznamenal trenér Pardubic Martin Pulpit. Po přestávce se domácí marně snažili zvýšit svůj hubený náskok, což se jim vymstilo v 78. minutě. Nakonec si mohli Pardubice odvézt všechny tři body, když po akci Kotalíka mohl už v nastaveném čase rozhodnout Pavlík, ale remízu pro domácí tým zachránil výborným zákrokem gólman Bartoš. "Ztráta bodu mě velice mrzí, protože po výborném výkonu Pardubic v prvním poločase jsme je po přestávce vůbec k ničemu nepouštěli. Jenže Večeřa zase udělal chybu," litoval zaváhání při vyrovnávacím gólu kouč Vysočiny Miloslav Machálek. "Nicméně remíza je zasloužená, protože Pardubice byly v prvním poločase jednoznačně lepším mužstvem a na naší straně byl znát respekt ze soupeře."

 
Zápasy
12.kolo | FC Vysočina - Pardubice | 1:1
27.kolo | Pardubice - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu