03.05.2024, Miroslav Fuks

Vysočina proti Varnsdorfu vedla už 3:1, ale nakonec brala jen bod

Vysočina proti Varnsdorfu vedla už 3:1, ale nakonec brala jen bodDůležitý záchranářský duel nabídl velmi zajímavou ofenzivní podívanou a celkem šest branek. Ke zklamání příznivců FC Vysočina se však o ně podělily oba týmy. Přitom Jihlava díky brankám Justina Araujo-Wilsona, Tomáše Fraňka a Filipa Šancla vedla 1:0 a 3:1, jenže velmi dobře hrající Varnsdorf dokázal zaslouženě vyrovnat na konečných 3:3 (1:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
26.kolo, pátek 3.5.2024, 18:00
3:3
(1:1)
VarnsdorfVarnsdorf
 
Branky: 11. Araujo-Wilson, 68. T. Franěk, 72. Šancl – 37. Vojta, 76. Samko, 81. Vojta
ŽK: 28. Farka, 66. A.Pešek, 90+3. Vedral – 45+1. Kříž, 90+4. Kosař
Rozhodčí: Volek- Líkař, Cichra
Diváci: 483
FC Vysočina: Soukup – Piško, Vedral, Sládek (46. Selnar) – Chytrý, Pešek (70. Tureček), Lacko (61. Shudeiwa), Farka – Šancl – T.Franěk (70. Křehlík), Araujo-Wilson. Náhradníci: Mastný – Svoboda, Sagna.
Varnsdorf: Vaňák – Juzvak, Kubista, Kouřil, Zálešák – Kříž (65. Kosař), Polyák – Rudnytskyy (71. Adeleke), Stránský, Samko (90+2. Gembický) – Vojta. Náhradníci: Pešl – Vlk, Dufek, Podzimek.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč David Oulehla dal důvěru stejné jedenáctce, jako v minulém kole na Hané. Změna nenastala ani mezi náhradníky.

Hned v 1. minutě po pravém křídle přes tři hráče prošel hostující Stránský, ovšem jeho přihrávku pod sebe stačili jihlavští odkopnout. Ve 3. minutě to na levé straně individuálně zkoušel Farka, zasekl si míč na svoji levačku a z vápna otestoval pozornost Vaňáka. Ten s jeho přízemním pokusem neměl problém. V 10. minutě Varnsdorf startoval nadějný kontr tří na dva, ovšem přihrávku Stránského na penaltě lapil vyběhnuvší Soukup. A hned z protiútoku udeřilo na druhé straně! V 11. minutě Šancl našel na vápně Araujo-Wilsona, který si balón připravil na střelu a z hranice vápna se trefil přesně k pravé tyči Vaňákovy branky – 1:0! A konečně tak otevřel svůj jarní střelecký účet. Varnsdorf však byl nebezpečný, což ve 14. minutě dokumentovala rána Samka z 20 metrů, která proletěla nad břevnem Soukupovy svatyně. Hosté se dokázali šikovně prosazovat v křídelních prostorech, následné centry do vápna naštěstí žlutí zvládali odvracet. Ve 22. po pravém křídle hezky pronikl Šancl, oslovil zpětnou přihrávkou na penaltě Fraňka, který v nadějné pozici nestřílel z první a následnou střeleckou přípravu mu zablokoval hostující stoper. Ve 29. minutě Rudnytskyyho roh hlavičkoval obrovitý stoper Kouřil, mířil však metr nad horní tyč. V 32. minutě Piško dobře uvolnil do pravého křídla Šancla, který poslal střílenou přízemní přihrávku na rozběhnutého Fraňka, který tísněn pálil z první. Trefil však jen nohu Vaňáka. V 37. minutě hosté po krásné kombinaci vyrovnali. Od rozehrávky gólmana Vaňáka se prokombinovali na pravé křídlo, kde unikl Stránský, který pronikl do vápna a z brankové čáry předložil tutový gól do prázdné branky dorážejícímu Vojtovi – 1:1. Ve 41. minutě vyslal z dvaceti metrů technickou střelu středopolař Polyák, zařízení však o dva metry minul. O minutu později to z podobné parkety zkusil nebezpečný Samko, jihlavský blok však střelu poslal na roh. Zajímavou ofenzivně laděnou půli završila hostující roh a hlavička Kouřila, která však volnou cestu k brance nenalezla.

Vysočina po prvním dějství stáhla stopera Sládka a nasadila záložníka Selnara, což znamenalo změnu rozestavení na klasické 4-2-3-1. Domácí častěji drželi míč, ale k ohrožení branky se jako první dostali hosté. Z osmnácti metrů natáhl levačkou Samko, ale jeho střela měla spíše ragbyové parametry. V 55. minutě nejprve dostal přihrávku za stopery Vojta, ale Chytrý se s ním dokázal vrátit. Následně nebezpečně pálil k pravé tyči Stránský a po teči se balón dostal k Vojtovi, který levačkou zakončoval u tyči dva metry od branky. Piško se naštěstí vrhnul do skluzu a míči cestu do sítě zatarasil. V 62. minutě mohli jít hosté do vedení. Samko utekl po pravé straně, předložil míč do vápna, k němu se dostal Rudnytskyy, vystřelil k tyči, ale bravurním skokem mu gól sebral gólman Soukup. O šest minut později tak propukla radost na druhé straně. Šancl potáhl rychlý kontr, vysunul do uličky Fraňka a ten překonal Vaňáka – 2:1. V 72. minutě bylo na jihlavském stadiónu ještě radostněji. Špatný odkop sebral na pravém křídle Křehlík, potáhl míč, našel ve vápně Šancla a ten podél Vaňka skóroval – 3:1! Velmi nadějné vedení však bylo rychle minulostí. V 76. minutě Vojta přihrál zprava do vápna Samkovi, který ranou pod břevno nedal Soukupovi šanci – 3:2. O dvě minuty později se nad domácím gólmanem zatřáslo břevno po rohovém kopu po hlavičce Kubisty. Snaha Varnsdorfu o vyrovnání vyvrcholila v 81. minutě, kdy Vaňák rozehrál od své brány, míč za stopery prodloužil Samko na Vojtu, který šel sám na prázdnou bránu a neměl problém srovnat stav zápasu – 3:3. Chvilku poté mohl jít Varnsdorf dokonce do vedení, když se Kosař dostal do vápna, ale jeho střelu nakonec na poslední chvíli zablokoval Farka. V první minutě nastavení se žlutí prokombinovali do vápna a střeleckou pozici získal Shudeiwa, jeho střele levačkou však branku hodně minula. Závěr byl dramatický a hektický, pološance a nadějné situace byly k vidění na obou stranách. Branka však už napadla a zrodila se asi zasloužená dělba bodů.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Varnsdorf - FC Vysočina | 3:3
26.kolo | FC Vysočina - Varnsdorf | 3:3
Související
Aktuálně

Vysočina pozná pravou Vášeň. Vzniknou zde záběry k hymně pro EURO

Fotbalové mistrovství Evropy se kvapem blíží. A s ním i účast českého fotbalového týmu. Ten vstoupí do evropského šampionátu se speciální hymnou od skupiny Highland. Klip s názvem Vášeň, v němž si zahrála řada fotbalových internacionálů, bude mít rovněž svou vysočinskou stopu. Záběry s diváky budou točeny na stadionu v Jiráskově ulici. Příchozí... Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu