13.10.2009, Miroslav Fuks

Karlík: "Věřím, že první ligu vybojujeme!"

Karlík: ”Věřím, že první ligu vybojujeme!”Do Jihlavy ho v únoru letošního roku ze Slovenska přivedl kouč Karol Marko jako zcela neznámou tvář. Univerzální defenzivní fotbalista Karol Karlík však svoji šanci chytil za pačesy. Poměrně rychle se prosadil do užšího kádru FC Vysočina a svým potenciálem sportovní vedení klubu přesvědčil natolik, že v letní přestávce uskutečnilo jeho přestup z Nitry na Vysočinu.

 
Kdy a kde jsi začal s fotbalem?

Do FC Nitra mne přivedl v sedmi letech otec, který dříve chytal II. slovenskou ligu

Jak probíhal tvůj průchod jednotlivými týmy FC Nitra?

Jednotlivé kategorie jsem dost přeskakoval. Už v sedmnácti letech jsem tiše seděl v rohu kabiny druholigového „áčka“. Za rok postoupili do Corgoň ligy a já v osmnácti debutoval v prvním týmu.

Často jsi nastupoval za slovenské reprezentační výběry...

Prošel jsem výběry U-15 až U-21. Za tu jsem odehrál 4 zápasy včetně kvalifikačních. V těch jsme bohužel nikdy příliš neuspěli.

Kolik zápasů jsi odehrál v nejvyšší slovenské soutěži? Proč jsi se v Nitře neprosadil natrvalo?

Za Nitru jsem odehrál zhruba 50 zápasů v I. lize. Velmi se mi dařilo během působení kouče Hapala, kdy jsme obsadili konečné 3. místo. V jednom týmu jsem byl i s Honzou Gruberem. Poté však přišel trenér Malura, pod kterým jsem ze základu vypadl.

Jaké bylo hostování ve Zlatých Moravcích?

Tam jsem ve II. lize pod vedením pana Rosinského strávil půlku ročníku, což mi fotbalově hrozně pomohlo. Rozehrál jsem se tady a poté jsem se vrátil zpět do Nitry, kde jsem pod panem Hapalem hrál pravidelně.

Kdy ses poprvé dozvěděl o zájmu Jihlavy? Zvažoval jsi tuto variantu dlouho?

V lednu 2009 jsem obdržel jedinou nabídku a to z Jihlavy. Dlouho jsem nad ní neváhal a prakticky ihned jsem vyrazil na dvoutýdenní zkoušku. Určitě mi pomohla přítomnost trenéra Marka a navíc jsem měl hrozně dobrý pocit z přijetí od spoluhráčů. Jakobych zde už někdy působil. Cítím se tu opravdu dobře.

Jak vzpomínáš na jaro? Do ligy se nepostoupilo a navíc tě trápila zranění...

Velká škoda, že jsme nás cíl nedotáhli do úspěšného konce a že jsem i kvůli zranění nastoupil jen do devíti utkání. Věřím, že si I. ligu vybojujeme v aktuálním ročníku!

Váhal jsi s letním přestupem?

Před odjezdem na letní dovolenou mi bylo řečeno, že klub bude s Nitrou jednat o přestupu. Jsem rád, že se kluby dohodly. Myslím si, že I. slovenská liga je zhruba na úrovni II. české a že odsud mám lepší možnosti výrazněji na sebe upozornit.

Co říci k dosavadnímu průběhu podzimu?

Určitě se nám zatím nedaří podle našich představ. Tým prošel velkou proměnou a výrazně se zvedla konkurence. Velký boj o místo je určitě plus, ale zatím nejsme zcela sehraní. Jsem přesvědčen, že se budeme zlepšovat. Osobně doufám, že budu nastupovat ještě častěji. Zatím hraji spíše venku, kde kouč Urban staví defenzivněji laděnou sestavu.

Trenéři tě využívají na řadě postů sestavy...

Myslím si, že univerzálnost je mojí výhodou. Nejlépe se cítit na psotu stopera nebo defenzivního halva. Krajního obránce jsem též schopen odehrát, ale není to ideální.

Jaké jsou tvé fotbalové cíle?

Chtěl bych s fotbalem dosáhnout nějakého úspěchu a samozřejmě si též vydělat nějaké peníze pro budoucnost. Ještě je přede mnou hodně práce.

ABECEDA

AUTO: jezdím s Oplem Tigra, ale mnohem lepší by byla Audi Q7.

BARVA: mám rád černou a modrou.

CESTOVÁNÍ: s fotbalem jsem se už podíval do Švédska či Ázerbájdžánu.Jako turista bych se chtěl podívat na Kubu nebo do Dominikánské republiky.

DOMOV: ten mám u rodičů v Nitře. Dostanu se za nimi tak jednou za dva měsíce.

FILM: společně s přítelkyní máme velmi rádi české filmy, zejména komedie. Skvělé jsou např. Pelíšky.

GÓL: kéž bych se konečně trefil za Vysočinu. Za Nitru jsem v I. lize skóroval čtyřikrát. Rád vzpomínám na gól z 25ti metrů na Slovanu nebo na branku, která rozhodla o domácí výhře nad Ružomberokem.

INTERNET: doma u něho sedím hodně často. Dnes už se bez něj neobejdu.

JÍDLO: nejlepší jsou těstoviny.

KOUČ: mezi těmi, kteří mi v mé fotbalové kariéře pomohli musím zmínit pana Rosinského ze Zlatých Moravcí, pana Hapala v Nitře a též pana Marka.

LITERATURA: snažím se číst. Naposledy to byly známé romány Dana Browna – Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni.

MUZIKA: poslouchám slovenský rap – Rytmus a Kontrafakt

NÁPOJ: červené víno a džus.

POLITIKA: vůbec ji nesleduji.

RITUÁL: v kabině před zápasem si sundám prsten od přítelkyně a políbím ho. Když jdu na hřiště, tak se chytnu za levou ruku, kde mám vytetovaný kříž. Jsem věřící.

SPORT: jaký malý jsem občas hrával s kamarády basket. Nyní už je to pouze fotbal a sport v televizi.

ŠKOLA: maturitu mám na střední škole stavební, obor management. Studiu bych se nebránil ani v budoucnu.

TELEVIZE: často sledujeme seriály, hlavně kriminální.

VZOR: tím byl určitě táta. Nyní se mi líbí hra více hráčů, zmíním například Itala Gattusa.

ZVÍŘATA: dříve jsme měli pejska a zakrslého králíka. V Jihlavě mám akvárium s rybičkami.

ŽENY: jsem svobodný a v Jihlavě žiji s přítelkyní Katarínou. Společný život si užíváme, je to skvělá zkouška našeho vztahu.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu