06.09.2006, Miroslav Fuks

ABECEDA s... Romanem Drgou

ABECEDA s... Romanem DrgouProstřednictvím tradiční profilové ABECEDY vám představujeme nového levého obránce v dresu FC Vysočina Romana Drgu.

 
AUTO: Vždy jsem měl japonské vozy. Dříve to byla Mazda a nyní dva roky jezdím se Suzuki Baleno.

BRNO: Na konci roku 2001 jsem věděl, že už v Prostějově nezůstanu. Nejkonkrétnější nabídku předložilo Brno a já se tak dočkal prvních startů v nejvyšší soutěži. Tým vedl kouč Večeřa, který mi dal příležitost prakticky ve všech zápasech na jaře 2002. Poměrně pravidelně jsem kopal i v následující sezóně, ale v ročníku 03/04 jsem hrál prakticky jen za druholigové „béčko“. V létě 2004 jsem proto hledal nové angažmá. Působení v Příbrami či Interu Bratislava však z různých příčin nevyšlo a já tak zamířil do druholigové Kroměříže.
Jinak na působení v Brně vzpomínám rád. Mohl jsem hrát nejvyšší soutěž a zejména zápasy na zaplněné Letné se nezapomínají. Navíc jsem se v Brně usadil s přítelkyní.

CÍLE: Tím nejbližším je s Vysočinou postoupit do I. ligy. Poté se uvidí. Každopádně by se jednalo o dosud největší úspěch v mé kariéře.

DRUHÁ LIGA: V porovnání s nejvyšší soutěží vidím rozdíl hlavně v rychlosti, kvalitě hry a mediálním zájmu. Náš nedávný zápas s Žižkovem však určitě měl prvoligové parametry.

EVROPA: S Brnem jsem nastoupil v několika zápasech Intertoto cupu. Hrál jsem proti izraelskému Ashdodu, arménskému Abovjanu a švýcarskému Thunu. Kvůli zranění jsem bohužel přišel o následné atraktivní zápasy proti Guingampu a Villarrealu.

FILM: Preferuji filmy herců Jeana Rena a Roberta de Nira. V televizi sleduji především zprávy a zajímavé dokumenty.

GÓL: Na pořádný gól stále čekám. Ve druhé lize jsem se trefil pouze dvakrát v dresu brněnské juniorky.

HRANICE: Můj ročník byl tím posledním, který musel na vojnu. Já ji strávil v sezóně 99/00 v hranické Dukle a je třeba dodat, že s vojnou měla společného hodně málo. Hráli jsme MSFL a já zde našel výbornou partu.

JIHLAVA: Po kolapsu Kroměříže jsem měl několik nabídek, ovšem ta ze strany pana Tulise mezi nimi jasně dominovala. Neváhal jsem nad ní ani minutu.
V Jihlavě jsem našel výbornou partu, do které nebyl žádný problém zapadnout, přestože jsem blíže znal pouze Pavla Vojtíška z působení v Brně. Jihlava je krásným městem, navíc mne zde překvapili vynikající prvoligové podmínky a zázemí. A nad očekávání skvělí jsou fanoušci, kteří nás dokáží podpořit, i když se nedaří, jezdí s námi ven a nezatracují nás po několika neúspěších. Klobouk dolů před nimi!
Vstup do soutěže se nám bezesporu vydařil. Nedávná série neúspěchů nás bohužel trochu srazila a my se nyní musíme s touto situací co nejlépe vyrovnat. Určité rezervy vidím i ve svých výkonech.

KROMĚŘÍŽ: Přivedl mne sem trenér Roman Pivarník a ve skvělé partě jsem odehrál dvě sezóny. Trochu mne bohužel zabrzdilo natržení zadního stehenního svalu, které mne na tři měsíce vyřadilo ze hry. V Kroměříži jsem měl ještě roční smlouvu, která však prodejem soutěže do Opavy ztratila profesionální status a já mohl odejít do jiného klubu.

LITERATURA: Nedávno jsem dočetl Šifru mistra Leonarda od spisovatele Dana Browna a nyní čtu jeho román Andělé a démoni.

MUZIKA: Poslouchám Lennyho Krawitze a z českých Support Lesbiens.

NÁPOJ A JÍDLO: Mám rád pizzu a jablečný džus nebo mošt. Z alkoholu si dám raději pivo než víno.

OVLIVNĚNÍ: Mým vzorem byl a je Paolo Maldini. K fotbalu mne jinak hodně vedli rodiče.

PROSTĚJOV: Po skončení vojny jsem nezamířil do mateřského Zlína, ale nechal jsem se zlákat nabídkou pana Kresty z druholigového Prostějova. Byla to pro mne velká zkušenost, pravidelně jsem kopal II. ligu a působení zde mi nakonec vyneslo angažmá v prvoligovém Brně.

REPREZENTACE: Odehrál jsem dvě neúspěšné kvalifikace ne ME „16“ a „18“. Poté jsem však z kádru i kvůli vojně vypadl. Kvalitu našeho ročníku nakonec potvrdil triumf na ME do 21ti let.

ŠKOLA: Maturoval jsem na zlínské průmyslovce. V současné době dělám kurz angličtiny a v budoucnu bych si rád vyzkoušel studium na vysoké škole.

ZLÍN: S fotbalem jsem začínal v první třídě na základě výběru, který na základní škole proběhl. V klubu jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi a dokonce už v sedmnácti letech jsem trénoval s „áčkem“. K prvnímu utkání ve II. lize jsem nastoupil na jaře 1998 za trenéra Štefanka. Rychlý přechod mezi dospělé však hodně kolidoval s mým studiem na střední škole a s maturitou, tudíž jsem nebyl schopen chodit na všechny tréninky „áčka“ a hrál jsem spíše za dorost či „B“ tým. Zároveň jsem takto vypadl z mládežnických reprezentací, ve kterých jsem figuroval od třinácti let. Možná jsem se tehdy měl více zaměřit na fotbal, svého rozhodnutí však rozhodně nelituji.

ŽENY: Se svojí přítelkyní jsem už devět let, z toho spolu 4,5 roku bydlíme v Brně. Výhledově určitě plánujeme svatbu.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu