20.09.2006, Miroslav Fuks

ABECEDA s... Tomášem Cihlářem

ABECEDA s... Tomášem CihlářemProstřednictvím tradiční profilové ABECEDY představujeme benjamínka našeho "A" mužstva Tomáše Cihláře.

 
AUTO & AUTY: Řidičák mám, ale auto si zatím jen půjčuji od rodičů. Plánuji, že si ho brzy zakoupím.A auty? Jejich házení jsem nikdy netrénoval. Asi to mám vrozené. Je pravdou, že trenéři toho často využívají. Délku hodů jsem si ale nikdy neměřil.

BÉČKO: Pokud bych měl jít hrát za juniorku, tak bych to určitě nebral nijak špatně. Naopak, bylo by určitě lepší hrát nepochybně kvalitní MSFL, než případně sedět na lavičce „áčka“.

CÍLE: Aktuálně se chci co nejdéle udržet v základní sestavě a svojí měrou pomoci postupu do ligy. Společně pro to uděláme maximum!

DIVÁCI: Kulisa dorostenecké ligy oproti II. lize dospělých je samozřejmě nesrovnatelná. Nejvíce jsem samozřejmě vnímal svoji premiéru proti Ústí, navíc pod umělými reflektory. Byl jsem hodně nervózní, ale postupem času se to výrazně zlepšilo.

FILM: Když je čas, tak rád zajdu do kina či do divadla. Samozřejmě sleduji i televizi. Nejraději mám horory a thrillery.

GÓL: Nejraději samozřejmě vzpomínám na svůj první zápas ve II. lize proti Ústí, ve kterém jsem zároveň vstřelil první gól. Dobré vzpomínky mám i na důležitý dorostenecký zápas ve Zlíně, kde jsme 1:0 prohrávali, ale já jsem duel dvěma brankami otočil. A proč dávám docela dost branek? Asi jsem díky své malé výšce dost mrštný a rychlý a dokáži se včas dostat do gólové situace a prosadit se i při standardkách.

HOKEJ: Ve Znojmě je teď hodně populární. Dokonce jsem ho dříve zkoušel asi měsíc hrát a hodně jsem chodil i na zápasy. Teď spíše zůstávám u TV.

JIHLAVA: Vysočina o mne projevila zájem během turnaje v Třebíči, kde mne oslovil šéftrenér mládeže pan Fikes a nabídl mi působení v jihlavském dorostu. Chvíli to trvalo, ale nakonec jsem v Jihlavě v zimě 2005 zakotvil.
Přišel jsem do staršího dorostu vedeného trenérem Alešem Krečkem a našel jsem zde skvělou partu kluků, která si rozuměla na hřišti, v kabině i mimo ní. Na jaře jsme se dokázali zachránit v nejvyšší soutěži a stejný úkol jsme dokázali splnit i v nadcházející sezóně pod vedením trenéra Miroslava Kriega. Musím však říci, že tento úkol byl z mého pohledu jednodušší v první sezóně, kdy na mne, jako na „mladém“ neležela taková zodpovědnost.
Na jaře 2006 jsem hostování v FC Vysočina změnil na přestup a zhruba dva měsíce před koncem dorosteneckého věku mi bylo řečeno, že bych měl pokračovat v „B“ týmu. Toto stanovisko vedení klubu se však asi tři týdny před koncem sezóny změnilo na přípravu s prvním týmem pana Bokši. Před začátkem letní přípravy v „áčku“ jsem byl hodně nervózní, ale tréma ze mne brzy spadla. Určitě mi pomohlo, že mne všichni kluci mezi sebe velmi dobře přijali. Mými vzory jsou určitě zkušení hráči Rzeszoto, Kadlec, Vladyka a Lovětínský.

KONÍČKY: Pokud mám náhodou čas, tak rád sleduji filmy, čtu knihy nebo hraji míčové sporty.

LIGA: Mezi dorosteneckou extraligou a II. ligou dospělých je samozřejmě velký rozdíl zejména v rychlosti, nasazení a tvrdosti.

MUZIKA: Příliš si nevybírám, nejoblíbenější kapelou jsou Linkin Park.

NÁPOJ & JÍDLO: Mám rád smažený sýr s hranolkama a k tomu džus. Pivo mi nechutná, to si raději rád červené víno s colou.

OVLIVNĚNÍ: Určitě můj vztah k fotbalu hodně ovlivnil můj táta. Fotbalovým vzorem je Pavel Nedvěd.

POST: V žácích či v dorostu jsem vždy hrával spíše levého beka, už na jaře v dorostu a teď v „áčku“ jsem začal hrát záložníka. Osobně mi však je jedno, na kterém postu nastupuji. Uvědomuji si, že je určitě mojí výhodou má lepší levá noha. Leváků je přeci jenom nedostatek a mají tak větší šanci hrát. Bez kvalitních výkonů mi to však místo v sestavě nezaručí.

RODINA: Ve Znojmě bydlím s rodiči, v Jihlavě na internátu v Žižkově ulici. Zpočátku mi dojíždění dost vadilo a chyběl mi klid na učení. Teď už jsem si však zvykl a nečiní mi to žádný problém.

SMŮLA & ŠTĚSTÍ: Nepříjemná byla dvě zranění, která mne v Jihlavě postihla. Nejdříve to byl problém s třísly, které si zcela nezvykly na přechod na umělou trávu. Ještě horší pak byla posunutá plotýnka, kterou jsem utrpěl při prvním tréninku letní přípravy ve starším dorostu a vyřadila mne na tři měsíce ze hry.

ŠKOLA: Letos mne čeká maturita na jihlavské ISŠS obor pozemní stavby. Poté bych rád zkusil vysokou školu. Momentálně je velmi složité skloubit studium s fotbalem, navíc někteří profesoři v tomto směru bohužel nejsou příliš tolerantní.

ZNOJMO: K fotbalu do místního FK Fotbal přivedl otec, který sám býval hráčem dřívější Rudé Hvězdy. Už od mladších žáků jsem byl neustále napřed a přeskakoval jsem ročníky. Ve Znojmě jsem skončil ve starším dorostu. Hodně mi zde pomohl trenér Michal Sobota.

ŽENY: Dva roky mám ve Znojmě přítelkyni Veroniku. Vídáme se o víkendech nebo za ní jedu ve všední den, pokud náhodou máme volno.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu