21.09.2015, Miroslav Fuks

Juniorka se po zásluze dočkala první výhry

Juniorka se po zásluze dočkala první výhryJuniorský tým své dobré výkony konečně přetavil v první tříbodový zisk. Dočkal se ho po sedmi duelech bez výhry v domácím utkání proti Mladé Boleslavi. Pod zasloužené vítězsví 3:1 (2:0) se brankami podepsali Jiří Klíma, Marek Šerý a Miloš Kriegsmann.

 
FC VysočinaFC Vysočina
8.kolo, pondělí 21.9.2015, 13:30, Na Stoupách
3:1
(2:0)
Ml. BoleslavMl. Boleslav
 

Góly: 8. Klíma, 22. Šerý, 66. Kriegsmann – 88. Kriegsmann (vla.)
ŽK: 80. Klusák
Rozhodčí: Urban – Nádvorník, Kotalík
Diváci: 80
FC Vysočina: Vejmola – Hron, Kriegsmann, Rychetník, Klusák - Spirkoski (80. Maruš), Zábrodský - Šerý (69. Mlakić), Štěpánek (73. Vitásek), Fiala – Klíma.
Ml. Boleslav: Godula – Mendy, Koch, Křapka, Kocourek (46. Milla), Kateřiňák, Houžvička (68. Kořínek), Albina, Pajer (46. Bečirevič), Kozma, Ladra (68. Lacek).
 

Komentář

Od úvodních minut se hrál oboustranně vyrovnaný fotbal. Jak je v Juniorské lize zvykem, nebyla to žádná taktická bitva ze zákopů, ale hrálo se doslova nahoru dolů. A hned první opravdu velká příležitost skončila brankou. V osmé minutě Klíma vypálil a jeho přesná bomba k tyči znamenala vedení domácích 1:0. Boleslavští po inkasované brance přidali na aktivitě a směrem dopředu byli nebezpečnější než domácí. Jenže nehraje se na krásu, nýbrž na góly. Ve 22. minutě překvapil všechny Šerý, když poměrně z úhlu vystřelil a jeho milimetrový pokus se od tyčky odrazil do boleslavské brány - 2:0. Dvě parádní střely, dva góly. Ve zbytku poločasu týmy pokračovaly v aktivní hře. Více šancí si vypracovali hosté, ovšem když už zakončili, stál proti nim skvěle chytající Vejmola.

Do druhé půle nastoupil hostující celek s cílem co nejdříve snížit a zdramatizovat zápas. Jenže byl nucen otevřít hru, čehož domácí využívali. Šerý sice v několika šancích neuspěl, o to větší parádu předvedl v 66. minutě. Těžký vysoký míč u rohového praporku napálil z první do malého brankoviště, kde stál připravený Kriegsmann, jenž už neměl těžkou práci a zvýšil na 3:0. Frustrovaní hosté kazili jednu přihrávku za druhou, zoufalá snaha o snížení končila buď na Vejmolovi, nebo vedle jihlavské svatyně. Rovněž domácí už nepředváděli tolik pěkných akcí jako v předchozím průběhu. A tak dvě minuty před koncem přišla aspoň čestná branka Středočechů. Centrovaný míč do pokutového území trefil Kriegsmanna, od jehož nohy se smolně odrazil mimo Vejmolův dosah a určil tak konečné skóre zápasu 3:1. Jihlavané poprvé v letošním ročníku vyhráli a přiblížili se ke svému soupeři na rozdíl dvou bodů.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

„Na zápas jsme se pečlivě připravovali. Moc jsme chtěli konečně zlomit dlouhou sérii bez vítězství. Stál proti nám soupeř, který byl silný na míči a nebezpečný zejména v ofenzívě. Zápas jsme dovedli do zaslouženého vítězství, k čemuž nám nepochybně pomohla brzy vstřelená branka. Naše výhra však mohla být mnohem jasnější, pokud bychom byli v ofenzívě efektivnější. Opět jsme totiž neproměnili množství příležitostí, díky čemuž jsme si utkání zkomplikovali a bylo dramatické prakticky až do konce. Těší mne, že kluci utkání odbojovali a navíc ho zvládli i takticky,“ řekl po zápase trenér juniorky Josef Vrzáček.
 
Zápasy
13.kolo | Ml. Boleslav - FC Vysočina | 6:1
27.kolo | FC Vysočina - Ml. Boleslav | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu