25.05.2019, Redakce

Brnu se povedla odveta a FCV připravilo první prohru

Brnu se povedla odveta a FCV připravilo první prohruTečku za základní částí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY obstaral duel dvou jistých účastníků baráže a týmů, které se v celkové tabulce srovnaly na 2. a 3. místě. Oba celky nastoupily v hodně kombinovaných sestavách, ovšem s řadou změn se mnohem lépe vyrovnali hosté. Zbrojovka v Jihlavě dominovala a Vysočině i s úroky odvedla porážku z úvodního duelu sezóny. Zároveň Jihlavě připravila první domácí porážku v jarní části – a to hned hodně ostudnou v poměru 1:6 (1:3).

 
FC VysočinaFC Vysočina
30.kolo, sobota 25.5.2019, 15:00, sestřih
1:6
(1:3)
BrnoBrno
 

Góly: 38. Šulc – 17. Růsek, 41. Zikl, 43. Přichystal, 52. Zikl, 71. Bartolomeu, 76. O. Vintr.
Rozhodčí: Dorušák – Pelikán, Antoníček
Diváci: 851
FC Vysočina: Veselý – Breda, Vedral, Tlustý (56. M. Pavlík), F. Novotný – Machuča, Šumský – Šefčík, Šulc, Preisler (61. Javůrek) – Klíma (72. Zoubele). Náhradníci: Vejmola – Vaculík, Petr.
Brno: Floder – Sukup, Šural, Pavlík, Eismann – Bariš, O. Vintr – Bartolomeu (73. Škoda), Růsek (70. Kříž), Přichystal – Zikl (80. Šumbera)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera oproti utkání s Ústím nad Labem dle očekávání učinil řadu změn, když v sestavě ponechal pouze čtyři hráče.

Do první šance se v 11. minutě dostal Šumský, který uvnitř vápna pohotově napálil odražený míč, ovšem zablokoval jej jeden z hráčů Brna. Vzápětí měl po centru Šefčíka gól na hlavě Klíma, ale místo zakončení ještě hledal spoluhráče. A tak přišel trest na druhé straně. V 17. minutě Bartolomeu rozehrál standardku ze zajímavé pozice. Centr poslal na vzdálenější tyč, kde si na hlavičku naskočil Růsek a otevřel skóre utkání – 0:1. V 33. minutě našel Bartolomeu na malém vápně volného Vintra, ovšem tomu nevyšel krok a přestřelil. V 38. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když si Šulc naběhl do vápna na přihrávku, zbavil se obránce a podél gólmana Flodera se štěstím skóroval – 1:1. Jenže obrana FCV v závěru první půle zkolabovala. Nejprve ve 41. minutě z pravé strany přihrál před prázdnou bránu Ondřej Vintr, našel u druhé tyče volného Zikla – 1:2. A o dvě minuty bylo ještě hůře, když další hrubka jihlavské defenzívy vedla k nájezdu Přichystala, který šel sám na Veselého a prostřelil ho – 1:3.

V 50. minutě se o zakončení pokoušel Šefčík, ale trefil jen prvního bránícího hráče. To Zikl si v 52. minutě poradil v souboji s Tlustým a propálil i vyběhnuvšího Veselého – 1:4. V 67. minutě se po rohu Javůrka dostal k hlavičce jihlavský  novic Pavlík, ale Floder jej vychytal. Brno nadále využívalo okének v obraně FCV a v 72: minutě to bylo už 1:5. Růsek unikl vpravo a předložil před branku ideální přihrávku na Bartolomea, jenž z první našel volný prostor u zadní tyče. Aktivní Zbrojovka stále neměla dost a v 77. minutě završila gólový účet na 1:6. To střelu Zikla sice Veselý dokázal vyrazit, ale jen k Vintrovi, který neměl problém poslat balón do brány. Snížit mohl Šefčík, ale jeho vydařená střela orazítkovala jen pravou tyč Floderovy branky. V 89. minutě po přihrávce Škody střílel Přichystal, ale těsně minul branku. V 90. minutě to z hranice velkého vápna zkusil Šumský, ale jeho projektil letěl nad.

Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu