16.11.2012, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

V důležitém "zápase podzimu" slaví Vysočina tři body!

V důležitém ”zápase podzimu” slaví Vysočina tři body!Vysočina slaví velice důležitou výhru v "zápase podzimu" proti Českým Budějovicím. Oslabený kádr jihlavského celku podal soustředěný a především bojovný výkon a nakonec se za své nasazení dočkal závěrečné gólové a bodové odměny. Gejzír radosti na stadiónu FC Vysočina spustila 89. minuta, v níž Tomáš Kučera svým premiérovým prvoligovým gólem rozhodl o nejtěsnější výhře 1:0. Třešničkou na dortu je první podzimní vychytaná nula pro Jaromíra Blažka.

 
FC VysočinaFC Vysočina
15.kolo, pátek 16.11.2012, 18:00
1:0
(0:0)
Č. BudějoviceČ. Budějovice
 
Góly: 89. Kučera.
ŽK: Rada, Josl, Kučera - Machovec, Javorek, Řezníček, 84. Táborský.
Rozhodčí: Jech - Moláček, Hájek.
Diváci: 2890
FC Vysočina: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Kosak (72. Masopust), Rada, Kučera, Karlík, Vaculík - Sedláček. Náhradníci: Hanuš - Marek, Kryštůfek, Gavrić, Kliment, Gabriel.
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Halama, Lengyel, Machovec - Javorek, Rýdel (71. Markovič), Benát, Sandro - Táborský, Řezníček.
 

Komentář

Trenér František Komňacký vyřešil avizované problémy se sestavou očekávaným způsobem. Místo vyžluceného Jungra nastoupil v roli podhrotového hráče Jungr a Masopusta, který byl alespoň na lavičce, nahradil na kraji zálohy Kosak.

Utkání dosavadních sousedů v tabulce v chladném počasí nabídlo na úkor fotbalové krásy velký boj, enormní důraz a též s míčem si pohrávající vítr. Jihlavští fotbalisté do utkání vstoupili s velkým elánem, ovšem dobrý vstup do utkání výraznější šanci v jejich podání nepřinesl. Snad až 22. minuta, kdy Kosak rozehrál standardku a ve vápně našel hlavičkujícího Sedláčka a jeho hlavička znamenala první varování pro Daňka. Na úvodní velkou šanci zápasu se tak čekalo až do 37. minuty. To dostal hostující Řezníček ideální míč za obranu Vysočiny, uvolnil ve vápně, ale svoji střelu poslal jak nad těla blokujících obránců, tak i nad branku.

Zápas vstoupil do druhé půle a stále více začalo být jasné, že o výsledku může rozhodnout jediný gól. K němu měl dvakrát blízko domácí mladík Kučera. Ve 48. minutě si našel ve vápně hlavičku Sedláčka a z první vystřelil v dobré pozici těsně vedle pravé tyče Daňkovy branky. V 62. minutě dostal při rychlém brejku přihrávku od Vaculíka, zbavil se ve vápně rychlou zasekávačkou Nováka, ale střela mu v ložence nesedla – výsledkem byl jen roh. Budějovice možná častěji drželi míč, ale jihlavská defenzíva je do šancí nepustila. Když už se zdál být některý hráč překonán, tak přišel obětavý zákrok vracejícího se spoluhráče. A tak v 89. minutě přišlo šťastné rozuzlení zápasu pro jihlavské hráče a fanoušky. Rychlý brejk přinesl přihrávku na Masopusta, který mezi obránci našel Kučeru. Ten se zpětným pohybem vytlačil z vápna, ale našel si střeleckou parketu – vypálil zhruba z osmnácti metrů nepříliš prudkou přízemní střelu k pravé tyči. Gólman Daněk byl v protipohybu a tak na ni nedosáhl – 1:0! Kučera zaznamenal první ligový gól v kariéře a pranic mu nevadila žlutá karta za dres v euforii odhozený do dvaceti metrů. Zbývající tři minuty přinesly snahu hostí, která neměla šanci na úspěch. Velmi cenné tři body tak zůstaly na Vysočině!

  • sestřih utkání naleznete na iDNES

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | FC Vysočina - Č. Budějovice | 1:0
29.kolo | Č. Budějovice - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu