05.11.2008, Miroslav Fuks

Zlomí Vysočina pražské a strahovské neúspěchy?

Zlomí Vysočina pražské a strahovské neúspěchy?V sobotu 8. listopadu sehrají fotbalisté FC Vysočina poslední utkání roku 2008 na půdě soupeře. V netradiční ranní čas 10:15 nastoupí na pražském Strahově proti druholigovému staronováčkovi – „B“ týmu pražské Sparty. Že půjde o těžký duel asi není třeba zdůrazňovat. Zvláště, když se Jihlavě poslední dobu v Praze nedaří.

 
Pohled do statistik mluví jasnou řečí. FC Vysočina v Praze naposledy zvítězili právě proti Spartě B a to 7. května 2005. Poté následovaly porážky či remízy se Slavií, Spartou, Brnem (v I. lize Vysočina hledala náhradní hřiště pro úvodní jarní kolo), Žižkovem, Bohemians Praha, Duklou, Krčí a dvakrát s Bohemians 1905. Z toho tři duely proběhly na Strahovském stadiónu – se Slavií, Brnem a naposledy s Krčí, tedy se sestupujícím celkem, se kterým Vysočina prohrála 1:0.

Kdo proti Vysočině v sobotu nastoupí? To je tradiční otázka zápasů proti ligovým juniorkám. Prvoligovou Spartu sice v současné době sužují herní problémy a marodka, přesto však lze očekávat přítomnost hned několika fotbalistů z ligového kádru – brankáře Grigara, slovinského útočníka Pečnika, talentovaného mladíka Kadlece a vyloučit nelze i zařazení dalších hráčů (útočník Došek, stoper Kučera, obránce Had...). Mužstvo trénují bývalí reprezentanti Zdeněk Svoboda a Michal Horňák a ke stabilním členům jejich kádru náleží vedle velmi talentovaných mladíků i exreprezentační obránce Pavel Mareš.

A v jaké složení do Prahy vyrazí Vysočina? „Můžeme počítat s kompletní kádrem včetně uzdraveného Michala Veselého. Otazník je pouze nad nemocným obráncem Rezkem. Řešíme tak příjemné starosti se složením základní sestavy. Jistě nemusím zdůrazňovat, jak je s koncem podzimu důležité vybojovat co nejvíce bodů, které nám dají klid do zimní přestávky a bude možné na nich stavět pro klíčovou jarní část. Ve stejné pozici je i sparťanské „béčko“, které má na svém kontě zatím 15 bodů. Nakolik bude naše bodové přání naplněno, ukáže až vlastní duel,“ řekl k nadcházejícímu utkání trenér Karol Marko, který přidal i pohled na hru sparťanské juniorky: „Narazíme na mladé a technicky i kombinačně velmi zdatné mužstvo plné perspektivních hráčů. Tým internacionálů Svobody a Horňáka je konsolidovaný a má pevný herní systém. Jeho kvalitu zvyšují fotbalisté doplňovaní z „áčka“. Zejména na domácí půdě jsou mladí Sparťané velmi nebezpeční. Jako každá juniorka střídají výborné pasáže hry se slabšími a z toho pramení nevyzpytatelnost výsledků i herního projevu. Mužstvu chybí vyslovený střelec, na druhou stranu už dokázalo skórovat 11 členů jeho kádru.“

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu